.

קורס חדש ובלעדי בעולם! 

לאור ההצלחה - נפתח מחזור מספר 2!

קורס תזונה פונקציונאלית בפיזיותרפיה ושיקום

Nutrition for Physical Therapy & Rehabilitation (NPTR)

"איך לפרוץ דרך כשהטיפול מרגיש "תקוע" בעזרת נטרול בעיית ה'מחסום הסיסטמי' (The Systemic Block) השכיח והנסתר?"

נתקלת פעם בסיטואציה שבה בנית תכנית טיפול מדויקת, והמטופל עושה הכל "נכון", בדיוק לפי ההנחיות שנתת לו, ובכל זאת המטופל "נתקע" ולא מגיע לתוצאה הרצויה בזמן סביר?

 

אני מדבר על תכנית ליווי שבנית על סמך ממצאי המחקר הכי עדכניים ולפי מיטב הניסיון הקליני
וזו תכנית שכוללת "בול" מה שצריך, אבל זה פשוט לא קורה :-(

הטיפול מרגיש "תקוע" ולא ברור איך צריך להמשיך מכאן…

 

 

זה מתסכל, נכון? 

 

ברור. 

זה יוצר אצלך הרגשה ממש ממש לא נעימה - שהטיפול שנתת לא היה לא טוב ולא הביא לתוצאה הרצויה.  

מילא המצב רק קצת "לא נעים", אבל המטופל מרגיש שהוא לא קיבל מענה לבעיה.

הוא יתאכזב, יעזוב אותך ויחפש פתרון אחר

בהרבה מקרים, לצערנו, המטופל הזה עלול לספר למשפחה ולחברים שלא הצלחת לעזור לו.

כמובן הוא לא ימליץ להגיע אליך לטיפול.

 

בקיצור, זה lose-lose situation וזה לא נעים לאף אחד.

 

"למה זה קורה?"

 

יכולות להיות הרבה סיבות...

אבל הרבה פעמים זה קורה בגלל "מחסום סיסטמי" (The Systemic Block).

"מחסום" = גורם כלשהו שעוצר את תהליך הריפוי של הגוף.

"סיסטמי" = קשור ומשפיע על כלל מערכות הגוף.

מדובר בגורם שהרבה פעמים אנחנו פשוט לא מצליחים לזהות!

 

אמנם,

יש הרבה "מחסומים סיסטמיים" אפשריים, אבל יש אחד שהוא גם נפוץ וגם פתיר -

רק צריך לדעת איך ואיפה לחפש, ומה לעשות כשמגלים אותו.

המחסום הסיסטמי משפיע על כלל המערכות ו"תוקע" את הטיפול 

זה כנראה נובע מתופעת ה -"סלקטיביות המקצועית"...

 

מה זו "סלקטיביות מקצועית"?

זה מצב שבו, כאנשי מקצוע מדופלמים, אנחנו בוחרים לפתור את תלונת המטופל רק באמצעות הכלים שרכשנו בלימודים ובקליניקה. כלומר, אנחנו ניגשים לבעיה אך ורק דרך הזווית המקצועית שבה התמחינו. 

 

בעולם אוטופי די בהתמחות שלנו כדי לפתור את הבעיה...
אבל מה לעשות? אנחנו לא חיים בעולם אוטופי …

והמציאות "נושכת"!

 

כשהטיפול "תקוע" זה יוצר תסכול עמוק

למעשה, אנחנו מדברים על אחד המקרים הנדירים
שבהם ההתמחות המקצועית שלך פועלת "נגדך"!

"איך זה קורה?"

 

פשוט מאוד -

אותה התמחות שעוזרת לך לאבחן ולטפל באופן כל כך מפוקס בבעיה - 

דווקא היא זו שגם מונעת ממך את היכולת לזהות את ה'מחסום הסיסטמי'.

 

"איך זה יכול להיות?"

כי קשה לך להבחין בדברים שנמצאים מחוץ לתחום ההתמחות שלך.

לא למדת עליהם וגם לא לימדו אותך לחפש אותם.

ייתכן שאפילו לא ידעת על עצם קיומם!

 

כלומר - 

זה מצב שבו אנחנו לא מצליחים לזהות את ה"מחסום הסיסטמי" כי אנחנו בוחרים, באופן טבעי, לטפל בהתאם להתמחות שלנו וקשה לנו להבחין בגורמים שנמצאים מחוץ לתחום ההתמחות שלנו! 

קשה לנו להבחין באלמנטים שאנחנו אפילו לא מודעים לזה שהם עלולים להיות מחוללי הבעיה או תורמים משמעותיים להיווצרותה!

"אז מה צריך לעשות?"

 

זה קל -  

צריך לבחון עוד היבטים שקשורים או שמשפיעים על מצבו של המטופל.

 

צריך לשדרג את המשקפיים (הקליניות). 

אם לא נעשה את זה אז "הסלקטיביות המקצועית" שלנו, האופן המפוקס והצר שבו למדנו להסתכל על המטופל, ימשיך למנוע מאיתנו את היכולת להבחין ב"מחסום הסיסטמי" ש"תוקע" את הטיפול.

חשוב לשדרג את ה"משקפיים" הקליניות כדי שנצליח לזהות "מחסומים סיסטמיים"

עכשיו

יש הרבה "מחסומים הסיסטמיים" אפשריים,
אבל יש אחד שעלול להיות קריטי ושיש לך את האפשרות "לפרוץ" יחסית בקלות!

אנחנו מדברים על
תזונה לקויה / בלתי הולמת
שמהווה "מחסום סיסטמי" קריטי לשיקום!

לא משנה איזה טיפול אנחנו מתווים, אם למטופל אין הזנה מתאימה, אם הוא לא מקבל את קשת הנוטריאנטים הנדרשים לגוף - אנחנו עלולים להיתקל ב"קיר", ב"מחסום", שלא יאפשר למטופל להתקדם בטיפול. תיכף ניתן דוגמאות קורנקרטיות...

 

את הבעיה של הרגלי תזונה לקויים כולנו מכירים: 

מזון מעובד, עודף סוכר, שתיה בלתי מספקת, חסר בויטמינים ומינרלים ועוד ועוד

כלומר, הרבה מאוד מטופלים לא צורכים מזון הולם - חלקם מרעים את מצבם מדי יום בגלל תזונה לקויה!

החדשות הטובות הן

שבעזרת הידע המתאים נצליח לפתור את הבעיה! נוכל לפרוץ את "המחסום הסיסטמי התזונתי" ונשפר את התוצאות בקליניקה!

"האם יש קשר בין תזונה לכאב ולתוצאות בפיזיותרפיה ושיקום?"

 

אכן כן! ויש על כך מחקרים...

 

תזונה הולמת היא חלק מאורח חיים בריא ואמצעי משמעותי לקידום בריאות.

בנוסף, הממצאים במחקרים מראים שיש קשר משמעותי במגוון פתולוגיות ומצבי חולי כרוניים:

 

למשל,

במקרה של סרקופניה -

ההשפעות הגדולות ביותר נצפות כאשר משלבים אימוני התנגדות ודיאטה עם כמות חלבון מספקתבכמות המתאימה החלבון מספק חומצות אמינו בכמות מספקת כדי למקסם את סינתזת החלבון בשריר ( MPS - Muscle protein synthesis), ובכך למזער הידלדלות מסת שרירים הקשורה לגיל.

כלומר, גם אם נתווה תכנית טיפול נכונה, היעדר כמות מספקת של חלבון בדיאטה עלול להוות "מחסום סיסטמי" אשר ימנע או לכל הפחות יאט את קצב השיפור אצל המטופל.

לדוגמא,

בכל הקשור לאוסתאופרוזיס -

לצד תרגול פיזי, מחקרים מראים שחיוני לצרוך כמויות מספקות של סידן ושל ויטמין D ושצריכה מסייעת בבניית חוזק ומסת עצם. תרגול לבדו זה רק חלק מהפאזל, ובלי החלקים המשלימים אנחנו, למעשה, עושים "חצי עבודה".

 

הנה עוד דוגמאות...

 

צריכת חלבון לפני, תוך כדי ולאחר ניתוחים מפחיתה אטרופיה שרירית ומפחיתה את הירידה בתפקוד שעלולה להתרחש בשל פירוק מוגבר של חלבונים בשריר (catabolism).

 

במטופלים "אורתופדיים" הסובלים ברקע מסוכרת type 2 , למשל, חשוב לשים לב לרמות הסוכר בבואך להתאים את תכנית הטיפול. כך למשל, אם המטופל עם רמות סוכר מתחת ל-70 הרי שהוא נמצא במצב של היפוגליקמיה ורצוי לתקנה על ידי צריכת 15 גרם של פחמימה לפני תחילת האימון ולחכות שרמות הסוכר יעלו מעל 90-100. מצב כזה יכול לקרות לסובלים מסוכרת 2 המשתמשים בתרופות "סוחטות לבלב" או המזריקים אינסולין.

 

במצבי דלקת כרוניים, יש עדויות לכך שמזונות המכילים חומצות שומן מסוג אומגה 6, עלולים להגביר את רמות הדלקתיות הכללית בגוף ולכן מומלץ לצרוך מהן פחות - במיוחד במהלך תקופת הטיפול הפיזיותרפי.

 

במקרה של ה Achilles Tendinopathy - מחקרים מצאו קשר בין BMI (מדד מסת הגוף) גבוה לפתולוגיה זו. כלומר, הפחתת משקל והורדת BMI עשויות להיות גורמים משמעותיים לפתרון הבעיה. לכן, עצם הבנת הקשר שבין BMI גבוה והבעיה בגיד האכילס, בשילוב הסברה למטופל והפניה לאיש/ת מקצוע מתאימה - דיאטנית במקרה הזה - יכולים מאוד לעזור.

 

בכל הקשור לטיפול בכאב כרוני: מחקרים מראים שמזונות העשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 3, ויטמין D, סלניום, מגנזיום ואבץ עשויים לסייע באופן משמעותי לטיפולים אחרים בהפחתת כאב.

 

והרשימה עוד ארוכה - לתזונה יש השפעה ישירה על פיזיותרפיה ושיקום

(קצרה היריעה מלסקור כאן את כל המחקרים... אבל יש מאות מחקרים על הנושא!)

המחקרים מראים שיש קשר בין תזונה לפיזיותרפיה ושיקום

ואם לא די בממצאי המחקר...

תראו מה אומרים על תזונה ארגונים בינ"ל, 
מומחים בעלי שם והקולגות שלך 
כאן בישראל!

למשל,

 

ארגון הפיזיותרפיה הגדול בעולם (בארה"ב),

הכולל מאות אלפי אנשי מקצוע, קבע באופן חד משמעי כבר לפני כמה שנים שתזונה היא חלק מתחום האחריות של הפיזיותרפיסט.

הם קובעים ש:

 

"תזונה היא חלק מתחום האחריות של הפיזיותרפיסט. זהו תפקידו של הפיזיותרפסיט לבצע סקירה (screen) ולספק מידע על דיאטה ותזונה - למטופל, ללקוחות ולקהילה."

 

גם קלינאים-חוקרים מובילים מהעולם חושבים שתזונה זה חשוב בפיזיותרפיה.

 

הנה, למשל,

הפיזיותרפיסט המוערך אדם מיקינס (Adam Meakins), תומך נלהב בפיזיותרפיה מבוססת מחקר, טוען, בהתבסס על מחקרים בתחום, שמה שאנחנו אוכלים אכן משפיע על כאב! הוא טוען גם שהנושא של תזונה בהקשר של טיפול בכאב לא מקבל הכרה מספקת ולא מקבל התייחסות ראויה.

 

"האם מה שאנחנו אוכלים תורם לכאב? כן!

"אישית אני חושב שזהו (תזונה) תחום שלא זוכה להכרה ראויה או להתייחסות מספקת."

Adam Meakins

 

וגם פה בישראל - מאות פיזיו' כבר מבינים שזה חשוב!

 

למשל,

בסקר שבוצע על ידי אוניברסיטת חיפה

עלה שמאות פיזיותרפיסטים/ות מוסמכים ישראלים כבר מסכימים!

נכון למועד הפוסט (מיום 8.4.2022, בפורום הפיזיותרפיסטים בפיסיבוק)

250+ פיזיו מוסמכים ומוסמכות מישראל, רובם עם 20+ שנות וותק,
העידו על חשיבות התזונה בפיזיותרפיה!

לסיכום: 

תזונה הולמת היא חיונית לשיקום מיטבי.
על זה מסכימים ארגונים ומומחים מובילים מכל העולם וגם הפיזיו' בישראל!

רוצה ללמוד את הנושא של תזונה בפיזיותרפיה ושיקום באופן מסודר?
רוצה לרכוש כלים שיעזרו לשפר את התוצאות בקליניקה בגישה מבוססת מחקר?

הנה הפתרון בשבילך!

לראשונה בישראל!

קורס תזונה פונקציונאלית בפיזיותרפיה ושיקום

Nutrition for Physical Therapy & Rehabilitation (NPTR)

"לזהות מתי תזונה משפיעה על המטופל ולתת הכוונה מותאמת אישית - לקידום בריאות ולשיפור התוצאות בקליניקה"

חשוב לומר כבר כאן - המטרה של הקורס היא לא להפוך אותך לדיאטן/ית
ולא שתתחיל/י לחלק תפריטים למטופלים שלך.

מה כן?

הכוונה היא להעניק לך ידע עדכני ומבוסס מחקר שיאפשרו לך לזהות מצבים שבהם התזונה עלולה להוות "מחסום סיסטמי" ולתת הכוונה תזונתית תומכת טיפול למטופלים שלך (וגם מתי חיוני להפנות לדיאטן/ית לטיפול ומעקב).

עם NPTR תצליחו לזהות מראש בעיות בתזונה שעלולות לעכב או להשפיע לרעה על תוצאות הטיפול ותדעו לתת למטופל הכוונה תזונתית שתתמוך ותשפר את התוצאות בקליניקה.

NTPR היא גישה מבוססת מחקר שמלמדת אותך איך התזונה משפיעה על טיפולי פיזיותרפיה ושיקום בקשת רחבה של פציעות, פתולוגיות, מחלות כרוניות ומצבים קליניים. למעשה, בסיום הקורס תהיה בידיך "מפת דרכים" סדורה כך שתדעו, לגבי כל פתולוגיה / מצב קליני:

  • למה לשים לב כבר בשלב האבחון?
  • מה חשוב לשאול את המטופלים?
  • מה להמליץ למטופלים לעשות בהקשר התזונתי - שיקומי?
  • מתי חיוני להפנות החוצה לדיאטן/נית או רופא/ה?

כדי להימנע מכשלון ולקבל תוצאה יותר יותר בקליניקה.

"מהי גישת ה NPTR ואיך היא עובדת?"

 

NPTR משלימה את תהליך האבחון והטיפול הפיזיותרפי / שיקומי ה"קלאסי" ומהווה חלק ממנו.

היא מבוססת על ממצאי המחקר העדכניים ביותר ועל הבנת הקשר שבין תזונה, תפקוד ומערכת התנועה האנושית, בדגש על תזונה והשפעתה על

  • פציעות
  • פתולוגיות
  • מחלות כרוניות ו-
  • מצבים קליניים שונים

NPTR נותנת בידי המטפל/ת ידע מבוסס מחקר לזהות בעיות תזונה שעלולות להשפיע על הטיפול ונותנת להם כלים להכוונה מעשית למטופלים/ות. 

זהו קידום בריאות במובן העדכני ביותר. 

מיד בסיום הקורס ניתן להתחיל לעבוד עם הגישה, לקדם בריאות ולראות תוצאות, כבר מהמטופל הראשון!

עם הכלים החדשים שתקבלו בקורס המטופלים יבינו שאתם ברמה אחרת, אתם לא מטפלים "רגילים" - יש לכם ידע מקיף, אתם בוחנים את המצב הקליני מהיבטים נוספים, וגם שאתם דואגים לבריאותם במובן הרחב יותר - מקדמים את בריאותם!

עכשיו שימו לב - זה קורס ייחודי ושונה מהרבה קורסים אחרים!

 

מדוע?

כי ב NPTR "ארזנו" לכם את כל הידע בטבלה מסודרת שמרכזת את כל מה שחשוב לדעת - לפי פתולוגיה / מצב קליני.

זה אומר שכל המידע מסודר ונגיש לכם 24/7 וכל מה שצריך לעשות זה לעבוד לפי ההמלצות.

 

כלומר -

זה לא קורס עיוני שבסופו "יזרקו אותך למים" עם "ים" של חומר תיאורטי ושאחר כך צריך "לשבור את הראש" איך ליישם את הידע בפועל.

 

כאן, גם תקבלו את כל הידע, העקרונות והביסוס -המדעי והקליני של הגישה, וגם תקבלו את ההמלצות האופרטיביות כדי להכווין את המטופל.

 

והפלא האמיתי בקורס הזה?

 

שעם NPTR לא צריך סמסטר או שנה שלמה כדי לרכוש כלים פרקטיים לקליניקה.

קורס ממוקד ומדויק בנושא מספיק כדי להתחיל ליישם את הגישה ולראות תוצאות מיד בסוף הקורס, כבר מהמטופל הראשון!

"לאיזה מטופלים נועדה גישת NPTR?"

הקורס מיועד לקשת רחבה של מצבי חולי ובעיות בריאותיות, בהקשר הפיזיותרפי - שיקומי, כולל:

  • סרקופניה/חולשה שרירית
  • מצבי דלקת (אוסטיאוארטריטיס)
  • אוסטאופרוזיס/אוסטיאופניה
  • בעיות אורתופדיות
  • נקודות נבחרות בתזונה ושיקום פציעות ספורט
  • מטופלים הסובלים מכאב כרוני
  • השמנת יתר
  • סוכרת
  • מחלות לב וכלי דם
  • יתר לחץ דם
  • שבץ מוחי
  • סרטן
  • גריאטריה
  • פרקינסון, ועוד

האפקט הוא מיידי! 

מספיק שרק נצליח לזהות את קיומו של "המחסום" וכבר יש לנו סיכוי לתוצאות הרבה יותר מהירות וטובות.

אם גם נצליח לתת מענה לאותו "מחסום", לתת למטופל הכוונה וטיפים, או אפילו להפנות אותם לגורם המקצועי המתאים - נוכל לפרוץ את "תקרת הזכוכית" - ולהעניק למטופלים שלנו טיפול ברמה אחרת!

בסיום הקורס הזה תצליחו:

  • לגלות מהם ממצאי המחקר העדכניים ביותר על הקשר שבין תזונה למצבים קליניים.
  • לשאול שאלות מדויקות שעוזרות לך לזהות המחסום הסיסטמי התזונתי במהירות.
  • לזהות "דגלים אדומים" בהקשר התזונתי - דברים קריטיים שמחייבים טיפול מעמיק.
  • לתת הכוונה והמלצות בתחום התזונה בהתאמה לבעיה, וכמובן -
  • לדעת מתי להפנות לדיאטן/נית או רופא/ה להמשך טיפול.

יהיו לך כלים לזיהוי מחסומים סיסטמיים תזונתיים, ידע וכלים לפתרון המחסומים, ובמידת הצורך הבנה ברורה מתי ולאן להפנות את המטופל.

"למי מיועד הקורס?"

זהו קורס קליני מקצועי והוא מיועד לנשות ולאנשי מקצוע מוסמכות/ים בלבד בתחומים הבאים:

  • פיזיותרפיה
  • רפואה
  • ריפוי בעיסוק
  • קלינאות תקשורת
  • תזונה קלינית / דיאטנות
  • סיעוד
  • בעלי ובעלות הכשרה / הסמכה מקצועית בתחומי טיפול משיקים העובדים או הרוצים לעבוד במסגרת שיקומית - קבלה על בסיס ראיון אישי בלבד.

"מה אומרים בוגרי הקורס?"

פורמט הקורס:

הקורס ייערך בפורמט מקוון ב"זום" ב"שידור חי"

הקורס כולו יוקלט ונגיש! 

ההקלטות יהיו זמינות במהלך כל הקורס ועוד 3 חודשים לאחר סיומו. 

זה אומר שאפשר להירשם וללמוד מתי שנוח לך, לא חייבים להשתתף בשידור החי - הקורס יהיה נגיש 24/7 בכל שעה. אפשר לחזור על החומר כמה פעמים שרוצים כדי להטמיע את החומר בצורה מיטבית.

בסיום הקורס ייערך בוחן קצר בעברית (שאלות רב ברירה) לוידוא הבנת החומר. קבלת התעודה מותנית בצפייה בכל השיעורים וביצוע הבוחן בציון עובר של 70% לפחות (ניתן לשפר ציון עד 3 פעמים). 

בוגרי הקורס יקבלו תעודה של בוגר/ת קורס


תזונה בפיזיותרפיה ושיקום בגישת NPTR
Nutrition for Physical Therapy & Rehabilitation

מועדים ושעות (ב"זום") - "שידור חי" + מוקלט גם לצפיה בהקלטות!:

הקורס יכלול 6 מפגשים בימי שני בערב, באופן מקוון ב"זום":

יום שני 30.10.23 - 19:00 עד 22:00

יום שני 6.11.23 - 19:00 עד 22:00

יום שני 13.11.23 - 19:00 עד 22:00

יום שני 20.11.23 - 19:00 עד 22:00

יום שני 27.11.23 - 19:00 עד 22:00

יום שני 4.12.23 - 19:00 עד 22:00


סה"כ היקף הקורס 24 שעות אקדמיות
(היקף דומה לקורס של 3 ימים מלאים!)

 

** הכל גם מוקלט = אפשר ללמוד עצמאית מתי שנוח לך! **

מה אני מקבל כשאני נרשם עכשיו לקורס?

סט מלא של מצגות הקורס בפורמט דיגיטלי

גישה בלעדית לאתר לימודים מקוון ובו כל חומרי הקורס - הקלטות שיעורים, חומרי עזר ועוד

הקלטה של כל שיעורי הקורס - ללימוד עצמי או לחזרה על החומר

חברות בקבוצת וואסטאפ בלעדית לשאלות ותשובות גם לאחר הקורס

טבלה מסכמת של כל החומר, לפי פתולוגיה, עם פירוט "דגלים אדומים" והמלצות מעשיות ליישום

בוגרי הקורס משבחים!

דמי הרשמה לקורס

מחיר מיוחד למחזור מספר 2

ב"שידור חי" + הקלטה!

מחיר רגיל: 1990 ש"ח

לבקשת הקהל ובשל המצב - כרגע במחיר מיוחד!

מחיר מיוחד לרגל המצב

24 שעות אקדמיות!

174 ש"ח בלבד * 4 תשלומים
(595 ש"ח + מע"מ בלבד, 696 כולל מע"מ)

במקום 1990 ש"ח
לחסוך כ 1300 ש"ח מהמחיר הרגיל!

מחיר הרשמה מאוחרת עד גמר המלאי!

199 ש"ח בלבד * 10 תשלומים
(1990 ש"ח כולל מע"מ)

מספר המקומות בקורס מוגבל!

עם הגעה למכסה ההרשמה תיסגר ולא תתאפשר הרשמה נוספת.

צוות ההוראה

מנחה ראשי: ניר פינק, דיאטן קליני, פיזיולוג ואיש אימון גופני.

RD ,B.Sc.Nutr ,B.Sc.Med

ניר הוא דיאטן קליני, איש אימון גופני, פיזיולוג של מאמץ ומרצה. ניר עוסק בתחום התזונה מ-2009 ובתחום האימון מ-2004. הוא בוגר 2 תארים ראשונים בתזונה (B.Sc) ובמדעי הרפואה (B.Sc.Med) ותואר שני בפיזיולוגיה של המאמץ (M.Sc). מאז 2011 מכשיר מדריכים ומאמנים בוינגייט ובשנים האחרונות גם דיאטניות במכללת אשקלון.  בעברו שימש כמנחה קבוצות לשינוי הרגלי אכילה ופעילות גופנית, כולל ניסיון עם בני נוער.

מרצה אורח: גיא שלמון, דיאטן קליני, פיזיולוג ואיש חינוך גופני.

RD ,B.Sc.Nutr ,M.Sc.Med

גיא שלמון הוא דיאטן קליני וספורט, פיזיולוג של המאמץ, דוקטורנט חוקר המיקרוביום ומאמץ גופני בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב ומרצה בפקולטה לתזונה במכללה האקדמית תל-חי. גיא הינו אישיות ידועה בתחום הכושר והתזונה, בעל תואר B.Ed במדעי החינוך הגופני עם רזומה עשיר של מגוון קורסי הדרכה בתחום האימון. הוא גם דיאטן קליני וספורט בעל תואר B.Sc במדעי התזונה המתמחה בתזונת ספורטאים וגם בעל תואר M.Sc במדעי הרפואה מהפקולטה לרפואה – אוניברסיטת תל אביב. כיום גיא הוא דוקטורנט באוניברסיטת תל אביב והתזה שלו עוסקת בקשר שבין המיקרוביום האנושי לתפקוד האדם.

מרצה אורחת: מיכל שגיב - פיזיותרפיסטית ודיאטנית קלינית מוסמכת.

PT, RD ,B.Sc.Nutr

מיכל החלה את דרכה כפיזיותרפיסטית ולאחר מכן המשיכה ללמוד תזונה קלינית. בעלת ניסיון בשני העולמות עם ידע פרקטי עשיר על הממשק שבין תזונה, פיזיותרפיה ושיקום.

סילבוס הקורס

שיעור ראשון:


מושגי יסוד
יישור קו במדעי התזונה
אנרגיה וחילוף חומרים (כולל איזון אנרגטי)
מאקרונוטריאנטים / מיקרונוטריאנטים
מאזן הנוזלים בגוף - עקרונות שחייבים להכיר
מנוחה והתאוששות - עקרונות שחייבים להכיר

 

שיעור שני:

פציעות ומצבים רפואיים – דגשים תזונתיים
(כולל זיהוי "דגלים אדומים"):

המטופל הבריא

  • פציעות ספורט / אורתופדיה
  • סרקופניה / חולשה שרירית
  • מצבי דלקת (אוסטיאוארטריטיס)
  • אוסטאופרוזיס / אוסטיאופניה
  • תוספי תזונה


שיעור שלישי:

1900-1950 "מחברים את הידע לשטח - טיפים מעשיים מחיי היומיום במרכז שיקום"
למה לשים לב ואיך ליישם את הידע בעבודה עם המטופלים בסביבת השיקום
[הרצאת אורח - גב' מיכל שגיב]

2000-2050 המטופל החולה (מחלות כרוניות):

  • השמנה
  • סוכרת
  • מחלות לב וכלי דם
  • יתר לחץ דם

2100-2150 המטופל המבוגר ושונות

  • פרקינסון
  • שבץ מוחי
  • סרטן
  • גריאטריאה

 

שיעור רביעי:

1900-1950 המשך המטופל המבוגר ושונות...

2000-2050 המיקרוביום האנושי בהקשר הרפואי / שיקומי (gut-biome, gut-brain) ודגשים מעשיים לשיפורו בדגש על תפקוד המוח ותפקודי שריר [הרצאת אורח מר גיא שלמון]

2100-2150 המשך המטופל המבוגר ושונות (ככל שצריך) + הפרעות אכילה – זיהוי והפניה

 

שיעור חמישי:

תכל'ס – איך לשלב את הידע במהלך הטיפול?

  • שאלות מפתח במהלך האבחון
  • כיצד לעבוד עם תזונה קלינית
  • דרכים אפקטיביות למענה תזונתי 

- מקרי מבחן

 

שיעור שישי:

- כאב כרוני ותזונה!

- סיכום הדברים לפי מצב רפואי / פתולוגיה: סקירה של כל מצב/פתולוגיה וחזרה על דגשים עיקריים, דגלים אדומים, טיפים והנחיות עיקריות

- שאלות ותשובות

 

* הסילבוס כפוף לשינויים והתאמות

"אשמח להירשם לקורס במחיר מיוחד!"

כל ההנחות בתוקף עד תאריך התפוגה
או עד גמר המלאי - מה שיגיע קודם!

לבקשת הקהל ולאור המצב - מחיר מיוחד!

מחיר מיוחד לרגל המצב

24 שעות אקדמיות!

174 ש"ח בלבד * 4 תשלומים
(595 ש"ח + מע"מ בלבד, 696 כולל מע"מ)

במקום 1990 ש"ח
לחסוך כ 1300 ש"ח מהמחיר הרגיל!

מחיר הרשמה מאוחרת עד גמר המלאי!

199 ש"ח בלבד * 10 תשלומים
(1990 ש"ח כולל מע"מ)

מספר המקומות בקורס מוגבל!

עם הגעה למכסה ההרשמה תיסגר ולא תתאפשר הרשמה נוספת.

"שאלות ותשובות"

מה כולל הקורס? מה מקבלים?

הקורס כולל:

  • 6 מפגשים של 3 שעות ב"שידור חי" עם מיטב המרצים בתחום
  • סה"כ 24 שעות לימוד אקדמיות
  • כל המפגשים יוקלטו ליועלו לאתר לימודים ייעודי של הקורס - ההקלטות תהיינה זמינות במהלך הוקרס ועוד 3 חודשים מרגע סיומו לצפיה חוזרת או למידה אסינכרונית (אין חובת נוכחות בשידור החי!)
  • תקבלו את כל המצגות בפורמט דיגיטלי להורדה לממחשב הפרטי 
  • גישה לאתר לימודים מקוון עם כל חומרי הלימוד של הקורס - זמין למשך כל הקורס ועוד 3 חודשים לאחר סיומו.
  • טבלה מסכמת לפי פתולוגיה / מצב קליני עם "דגלים אדומים" תזונתיים והמלצות מעשיות בהקשר התזונתי-שיקומי ומתי יש להפנות הלאה לאיש/ת מקצוע כגון דיאן/ית או רופא/ה.
  • בוגרי הקורס יקבלו תעודה של בוגר/ת קורס
    "תזונה פונקציונאלית בפיזיותרפיה ושיקום בגישת FNPTR"
    Functional Nutritional for Physical Therapy & Rehabilitation

למה אתם מגבילים את מספר התלמידים? זה הרי קורס מקוון...

יש לכך סיבה פדגוגית וסיבות טכניות.

קודם כל - אנחנו מתחייבים לתת מענה לכל שאלה במהלך הקורס. תתארו לעצמכם שיש בשיעור 250 תלמידים/ות - פשוט אי אפשר יהיה לתת לכולם שירות אישי ראוי, לא פדגוגית ולא ברמת שירות הלקוחות.

חשוב לנו שתחוו חוויית לימוד מיטבית, מעשירה ואיכותית - והדרך לעשות זאת היא להגביל את מספר הנרשמים.

אה, גם מערכת השידור ב"זום" מגבילה אותנו במספר משתתפים :-)

למה צריך קורס? אי אפשר להספיק הכל ביום עיון?

יום עיון זה רעיון "נחמד", אבל בשל אילוצי הזמן שמאפיינים יום עיון אי אפשר להספיק כל כך הרבה חומר ואי אפשר להעמיק ולהבין את החומר לעומק.

הרעיון בקורס הוא שתצאו עם כלים מעשיים ולא עם ידע תיאורטי ש"נחמד" לדעת.

אם מעניין אותך רק לשמוע קצת אנקדוטות "מלמעלה", אם לא מעניין אותך להיכנס קצת לעובי הקורה, אם לא מעניין אותך להבין את הנושא קצת יותר לעומק ואם אינך רוצה לשלב את הנושא התזונתי ביומיום הקליני שלך - אז אולי באמת עדיף שתחכה/י ליום עיון.

** במחיר ההשקה הנוכחי הקורס עולה כמעט כמו יום עיון, אז מהבחינה הזאת הרווחת פעמיים קורס מלא במחיר יום עיון :-)

לאיזה מטופלים נועדה גישת NPTR?

 

הקורס מיועד לקשת רחבה של מצבי חולי ובעיות בריאותיות, בהקשר הפיזיותרפי - שיקומי, כולל:

  • בעיות אורתופדיות
  • סרקופניה/חולשה שרירית
  • מצבי דלקת (אוסטיאוארטריטיס)
  • אוסטאופרוזיס/אוסטיאופניה
  • נקודות נבחרות בתזונה ושיקום פציעות ספורט
  • מטופלים הסובלים מכאב כרוני
  • השמנת יתר
  • כאב כרוני
  • סוכרת
  • מחלות לב וכלי דם
  • יתר לחץ דם
  • שבץ מוחי
  • סרטן
  • גריאטריה
  • פרקינסון, ועוד

באיזה גילאים נלמד לטפל בקורס?

נתמקד במטופלים בוגרים מגילאי העשרה המאוחרים ואילך (16+).

לא נלמד על תינוקות וילדים.

האם מותר לאנשי מקצוע מתחום הפיזיותרפיה והשיקום (או כל איש מקצוע שאינו דיאטן קליני) לשוחח עם לקוחות ולתת להם הכוונה וטיפים בנושא תזונה?

כן!

רשאים עם הכשרה מתאימה ועם סייגים חשובים!

אנחנו לא מדברים על אבחון או טיפול תזונתי במצבי חולי קליניים השמור לדיאטנים קליניים. דיאטנים/ות עוברים/ות הכשרה אקדמאית של שנים ארוכות, מבחני הסמכה של משרד הבריאות וערוכים לטפל בהיבטים התזונתיים של מצבים אלה בצורה המיטבית גם על פי חוק.

למשל – טיפול תזונתי באדם המאובחן כסובל מהשמנת יתר (obesity) שמור לדיאטנים. כלומר, בכלליות, אל לאנשי מקצוע שאינם דיאטנים מורשים לעסוק באבחון, טיפול או מתן "מרשמים" תזונתיים לאנשים חולים.

אם יש לך את הידע בנושא - הנך רשאי לשוחח עם לקוחות על מזון, אימון, אורח חיים בריא כולל הכוונה בסיסית בנושא תזונה ומומלץ שתדע/י מתי חשוב להפנות לדיאטן/ית לטיפול במצב החולי - וכל זאת בתנאי שאינך יוצר מצג שווא או מציג את עצמך כדיאטן/ית.

ככל שנעסוק באוכלוסיה חולה בקורס - כאן נתמקד בעיקר בהיבטים התזונתיים שעלולים להשפיע על תוצאות הטיפול / השיקום. לא נלמד לתת תפריטים לטיפול במצב החולי עצמו. כמו כן, נלמד לזהות "דגלים אדומים" שהם קריטיים לטיפול הפיזיותרפי במצבי חולי אלה ונלמד מתי חיוני להפנות את המטופל לדיאטן/ית להמשך טיפול ומעקב.

האם אקבל בקורס "תפריטים" מסודרים?

לא.

הכוונה בקורס אינה ללמד אותך לתת תפריטים, אלא לצייד אותך בידע בתחום הזתונה על מנת שתוכל/י לכוון את המטופלים שלך מה כדאי להם לצרוך או להימנע מלצרוך בהתאם לפתולוגיה או לבעיה הקלינית שממנה הם סובלים.

בקורס נלמד מתי חשוב להפנות מטופלים לייעוץ מקצועי אצל דיאטן/ית או רופא/ה.

באיזה מסגרות אפשר ליישם את גישת FNPTR

את הידע ניתן ליישם בכל מסגרת פיזיותרפית / שיקומית במגזר הפרטי ו/או הציבורי.

בתי חולים

קופות חולים

מערכת הבטחון

קליניות פרטיות

מרכזי שיקום פרטיים / ציבוריים, ועוד

מומלץ תמיד לעבוד בשיתוף פעולה עם אנשי ונשות מקצוע מדופלמים בתחום הרפואה או הדיאטנות. הקורס לא נועד להפוך אותך לדיאטנ/ית אלא בידיך כלים לזהות כשלים ו"דגלים אדומים", לתת הכוונה וטיפים בהקשר לתזונה הרצויה במצב המדובר ולהפנות לדיאטנ/ית במקרה הצורך. בכל מקרה שיש ספק - אין ספק! ויש להפנות לאנשי מקצוע מתאימים.

אני ותיק/ה בתחום הפיזיותרפיה / השיקום - הקורס מתאים לי?

הקורס מתאים לבעלי וותק רב או וותק מועט בתחומי הטיפול והשיקום, כולל לאנשים שלמדו קורסים שונים בתזונת ספורט וכו'. החומר יתמקד בהיבטים הפיזיותרפיים - שיקומיים של התזונה ולכן צפוי לחדש לכול מטפל/ת שמעוניין/ת ללמוד את הנושא יותר לעומק.

למדתי בעבר תזונה לאורח חיים בריא / תזונת ספורט - הקורס יתרום לי?

כן!

קודם כל הקורס בדגש על העולם הקליני-טיפולי. לכן, כל המידע וההכוונה שתוצג תהיה מכוונת לתזונה כתמיכה בתהליך הפיזיותרפי-שיקומי ולא באופן כללי או בהקשר לספורט.

כמו כן, הקורס ינגיש את הידע העדכני ביותר בתחום, כך שגם אם למדת את נושא התזונה בעבר - תחשף למידע העדכני ביותר.

האם הגישה הנלמדת - NPTR - היא גישה מבוססת מחקר?

כן!

כל החומר ילווה בתימוכין מחקריים. הגישה היא EVIDENCE BASED או EVIDENCE INFORMED.

אני יכול לקרוא על זה באינטרנט - האם אני חייב לעשות קורס?

אם יש לך זמן פנוי לשוטט ברחבי הרשת, לאתר את כל מאות המחקרים הרלוונטיים, לעשות סדר בהכל ואז לסנתז את כל החומר לכדי מסקנות מעשיות - כך שתדע מה לעשות בקליניקה בכל פתולוגיה / מצב קליני - אז אין לך צורך בקורס.

אבל, אם אין לך זמן מיותר וכל דקה חשובה לך ואתה מעדיף שאנשי המקצוע המובילים בתחום - שחיים ונושמים תזונה לאורך קריירה של עשרות שנים - יעשו את כל העבודה הזו בשבילך ויגישו לך את המסקנות, את התכל'ס, באופן ברור ומבוסס מחקרית - כדאי לך לעשות את הקורס הזה.

האם נחבר את התיאוריה מהקורס להמלצות מעשיות לשימוש בקליניקה?

כן!

הקורס ילווה במקרי מבחן, בהמחשות ובהכוונה מדוייקת למה כדאי לשים בכל פתולוגיה או מצב קליני כמפורט בסילבוס הקורס.

מה יקרה אם תחליט/י לוותר על הקורס, ולא להצטרף לקורס עכשיו?

לפני הכל זה יהיה הפסד של המטופלים שלכם.

מי שלא בא לקורס לא יקבל את אחד הדברים הכי פרקטיים שיש - טבלת סיכום לפי פתולוגיה / מצב קליני עם המלצות מבוססות מחקר בנושא תזונה.

זה הקורס הראשון מסוגו בישראל בתחום שצפוי להיכנס כסטנדרט מקצועי (כפי שלא לאט מתחיל כב רלקרות בעולם - ארה"ב למשל). לכן - מי שיצטרף עכשיו לקורס יהנה מיתרון משמעותי ויוכל להוביל את התחום המתפתח הזה וליצור לעצמו יתרון קליני ולשדרג את הקליניקה באופן משמעותי וייחודי מול אנשי ונשות מקצוע אחרים

לא מן הנמנע שעם FNPTR ייפתחו בפנייך הזדמנויות עבודה חדשות ומעניינות, ואף אפשרויות תעסוקה עצמאיות.

אני גר/ה רחוק ולא יכול/ה להגיע פיזית למרכז...מה לעשות?

אין בעיה בכלל! אנחנו מגיעים אליך הביתה :-)

הקורס ייערך בפורמט מקוון - ב"זום" בשעות הערב, ולא על חשבון שעות העבודה.

כל השיעורים יוקלטו לצפיה בזמן שנוח לך עם נגישות של 24/7!

התכנים המוקלטים יהיו נגישים למהלך הקורס ועוד 3 חודשים מסיומו כך שניתן יהיה לצפות בהרצאות שוב ושוב כל פעם שצצה לך שאלה.

בקיצור לא חייבים להיות נוכחים בשידור החי ומי שרוצה יכול ללמוד את הקורס באופן אסינכרוני ובאופן עצמאי לחלוטין.

האם הקורס מוכר לגמול השתלמות?

קורס זה לא מוגש לגמול השתלמות.

 

עד כמה הקורס בדגש מעשי?

מאוד מעשי - כל הרעיון הוא לתת לך כלים ליישום.

הקורס הזה ייחודי, בין היתר, משום שב FNPTR "ארזנו" לכם את כל הידע בטבלה מסכמת וכל מה שצריך לעשות זה לעבוד לפי ההמלצות, להשתמש בסט הכלים והטפסים שתקבלו ויש לכם את המפתח לשילוב תזונה במהלך הטיפולים!

כלומר - זה לא רק קורס תיאורטי שבסופו "יזרקו אותך למים" עם "ים" של חומר מדעי ושאחר כך צריך "לשבור את הראש" איך ליישם את כל הידע בפועל.

כאן, גם תקבלו את כל הידע, העקרונות והביסוס המחקרי והקליני של הגישה וגם תקבלו את הכלים הדרושים לכם כדי להצליח להתייחס להיבט התזונתי בטיפולים בהצלחה – מיד בסיום הקורס - החל מהמטופל הראשון!

אפשר לקבל הנחה לקורס?

כן! 

אנחנו מציעים מחיר מיוחד בהרשמה מוקדמת!

אכן, הנחה משמעותית מאוד והיא ייחודית למחזור הקרוב. אין הבטחה שהמחירים יישמרו במחזורים הבאים, להיפך - ככל שהזמן יעבור המחירים צפויים רק לעלות.

לאחר שתתמלא מכסת התלמידים שהוקצבה לקורס זה ההרשמה תיסגר.

מהי מדיניות ההרשמה והביטולים?

עד שבועיים לפני תחילת הקורס אפשר לבטל בכל רגע בניכוי דמי טיפול בסך 190 ש"ח.

ביטול פחות משבועיים לפני הקורס יחוייב במחיר מלא - במיוחד שניתן לצפות בתכנים בכל עת במהלך כל הקורס ועוד 3 חודשים מרגע סיום הקורס - אלא אם המבטל/ת מצא/ה מחליף שייכנס בנעליו/ה ובמקרה כזה יחול תשלום דמי טיפול בסך 190 ש"ח. 

הערה חשובה:

אנו מבקשים להבהיר כי הקורס, אינו מהווה הסמכה לקבלת תעודת דיאטן, ו/או תזונאי כהגדרתם בחוק.

יובהר כי חל איסור על שימוש בכינוי דיאטן ו\ או תזונאי בכל צורה או הטיה שהיא, לרבות על ידי הצמדת תארים נוספים לכינויים אלו (שימוש בכינויים אלו מותר אך ורק לבעלי רישיון מקצוע בריאות המונפק על ידי משרד הבריאות מכוח החוק להסדרת העיסוק במקצועות הבריאות התשס"ח 2008). כמו כן אסור לבצע פעולות שיוחדו לבעלי תעודת תזונאי, ו/או דיאטן כהגדרתם בחוק.

שונות ואחריות מקצועית

לאור ההכנות הלוגיסטיות של ארגון הקורס ייתכנו קשיים ואף ביטול. איננו אחראים לנזקים ישירים או עקיפים שעלולים להיגרם לנרשמים, לרבות בגין ימי חופשה, נסיעות ועוד.

כאיש/ת מקצוע מוסמך הנך האחראי/ת הבלעדי על יישום החומר הנלמד בקורס.

הינך מוותר/ת על כל תביעה כנגד אקטיביקס ו/או המנחה ו/או קולגות על נזקים שייגרמו לך ו/או למטופלים שלך עקב יישום החומר הנלמד בקליניקה.

מובהר כי התכנים המועברים בקורס כפופים לזכויות יוצרים ואין לשכפל או לעשות בהם שימוש אחר פרט ללימוד עצמי. חל איסור מוחלט לצלם או להקליט את תכני הקורס.

החומר הנלמד כפוף לזכויות יוצרים והינו לשימוש אישי בלבד - אין לעשות בו שימוש להעברת סדנאות, הרצאות או קורסים אחרים ללא אישור מראש ובכתב מאקטיביקס. אין כפל הנחות. פתיחת הקורס מותנית במינימום משתתפים. ט.ל.ח

יש לי עוד שאלות על קורס NPTR - את מי אפשר לשאול?

אכן קצרה היריעה מלכלול את הכל כאן 😊 אם יש לך שאלה ספציפית - פשוט לכתוב לנו למייל ונחזור אליך עם תשובה בשמחה
לכתוב ל support@activix.co.il

מחיר מיוחד לרגל המצב

24 שעות אקדמיות!

174 ש"ח בלבד * 4 תשלומים
(595 ש"ח + מע"מ בלבד, 696 כולל מע"מ)

במקום 1990 ש"ח
לחסוך כ 1300 ש"ח מהמחיר הרגיל!

מחיר הרשמה מאוחרת עד גמר המלאי!

199 ש"ח בלבד * 10 תשלומים
(1990 ש"ח כולל מע"מ)

לשאלות ניתן לפנות אלינו גם בטלפון, בוואטסאפ או במייל:
072-2501440 050-2352367office@activix.co.il

"אקטיביקס" היא המרכז המוביל בישראל ללימודים והכשרות בינלאומיות בתחומי האבחון, הטיפול והשיקום. מזה כ 13 שנים שאנו מאתרים ומביאים לישראל את מיטב המומחים והארגונים מכל רחבי העולם, ללמד אנשי רפואה ופארא-רפואה את הגישות והשיטות המתקדמות והחדשניות ביותר לאבחון וטיפול בקשת רחבה של נושאים רפואיים וקליניים. לאורך השנים קיימנו מאות הכשרות מתקדמות, כנסים וימי עיון בהנחיית המומחים המובילים בעולם בתחומם – ליותר מ 12,000 אנשי מקצוע בתחומי הבריאות והספורט בישראל!

נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר

.